Így készült

videó egy illusztráció készítéséről

Bemutatjuk, hogyan készült Lúdas Matyi! A karakter kidolgozásának teljes folyamatát egy time-lapse videó keretein belül gyorsan meg lehet ismerni.

A kész alkotáson a kedvenc népi hősünk szinte kilép a képből, érdemes megnézni, milyen összetett feladat ezt létrehozni. És még a lúd is felbukkan!

miért fontos a vázlat?

A sütemény is finomabb lesz, ha gondosan választottuk ki a hozzávalókat és rendesen megnéztük, hogy a piskóta megsült-e mielőtt hozzáadjuk a krémet. Hasonlóan, egy illusztráció is úgy lesz tökéletes, ha előtte vázlatot készítünk. Előbb az alapötletről, mozdulatról, majd egy részletesebb, körvonalas vázlatot.

Ez az a biztos alap, ami segít a tökéletes végeredmény elérésében, meg is mutatjuk Petőfi Sándor elkészítésének lépéseit

videó a színezés rejtelmeiről

Bármilyen tökéletes egy karakter, egy kompozíció kidolgozása, ha a színek nem megfelelőek az pont olyan mint amikor valaki hamisan énekel. A színek közvetítik az érzést, a hangulatot, segítségükkel szinte érezzük Csokonai pipafüstjét és halljuk a háttérben a fákon megbújó madarak dalát.

Érdemes megnézni mennyire élővé válik az egész kép a színezés hatására.

logó készítés lépései

Több lépcsőn át vezet az út míg egy logó végleges formába kerülhet. Ezt a folyamatot mutatjuk be élő példán keresztül, mégpedig a Hazai Hősök logó megszületése segítségével.

A tervezés során végig szem előtt kell tartani, hogy miről kell szólnia, hogyan tud több szinten is kapcsolódni és egy képként összefoglalni egy egész márkát, így az első lépés, mielőtt bármit papírra vetnénk a koncepció kialakítása fejben. De lássuk!

Ennek most itt a vége, de rengeteg téma van még, amit meg szeretnénk osztani, így időről időre érdemes visszatérni!

gyakran ismételt kérdések

Hiányzik valami? Jelezze és bővítjük!

Hány kártyából áll a gyűjtemény?

Jelenleg 50 féle kártya érhető el. Ennél sokkal több hősünk van, így igyekeztünk az első 50-be különböző korokból és különféle tevékenységi körökből minél szerteágazóbban válogatni.

Lesznek még további kártyák?

Igen! Rengeteg ismert és kevésbé ismert hazai hősünk van, így már tervezés alatt áll további 150 karakter. Harcosok, királyok, egyházi személyek, nemesek, szakmák, tudósok és művészek mind-mind gyűjthetőek lesznek.

Hol lehet beszerezni a kártyákat?

Egyelőre a webshopunkon keresztül, kényelmesen megrendelhető. Hamarosan elérhető lesz a főbb áruházláncokban és akár egyéb terjesztési helyeken, erről időben fogunk külön tájékoztatást adni.

hány éves kortól ajánlott?

Iskolás kortól ajánljuk, így a gyerekek akár már első osztályban is játszva tanulhatnak és szocializálódhatnak a társaikkal. Így 6 és 999+ közötti korosztály számára javasoljuk.

gyalázat hogy xy nincs rajta a kártyákon!

Egyetértünk. Pontosan ezért szeretnénk még legalább 150 karakterrel bővíteni a hazai hősöket. Sőt, szívesen fogadjuk, ha emailben javasolnak akár kevésbé ismert hősöket is, akik a 20. század előtti időkben voltak aktívak.

a Hőskönyv a kártyák nagyítása?

Inkább fordítva. Illusztrátoraink minden karaktert könyv méretben készítettek el, aprólékosan újragondolva és megálmodva ezeket a hősöket.

a hőskönyvben szöveg is van?

Igen! Minden oldalpár egyik fele a karakter új illusztrációja, a másik fele pedig érdekességeket tartalmaz róla. Például pár kevéssé ismert részlet a hősről, egy idézet tőle vagy róla, de helyenként egy versrészlet is előfordul.

miért így néz ki xy karakter?

Igyekeztünk minden karaktert újszerű, érdekes módon megjeleníteni. El szerettünk volna térni a már jól ismert, tankönyvekben is szereplő korábbi ábrázolásoktól, illetve új oldaláról megmutatni egy-egy hőst.

mennyire ritka egy-egy kártya?

Szeretnénk, ha ez játék és élmény lenne, ezért minden egyes kártya azonos eséllyel szerepel a csomagokban. Szándékosan nincsenek ritka kártyák, amik csak minden ötödik, tizedik, huszadik csomagban fordulnának elő.

Egyben is megrendelhető az összes kártya?

Igen, elérhető a webshopunkban az 50 kártya egy csomagban, azoknak, akik nem szeretnek gyűjtögetni és cserélgetni.

Shopping Cart
Megígérjük, hogy kizárólagHASZNOS ÉS ÉRDEKES

dolgokat fogunk küldeni, olyat amit mi is szívesen elolvasnánk. ITT egy példa

Betekintést a karakterek készítésébe, rajzolásba, színezésbe, nyomdai munkába. Érdekességeket a Hazai Hősökről. 

Időnként csak Neked szóló kedvezményeket, hátha épp ajándékot keresel magadnak vagy másnak.